Aktuality / Vo Svidníku sa predstavil chór Arion zo Świdnika

 

V nedeľu 12. augusta 2012 zavítal do nášho mesta  rímskokatolícky chór z poľského družobného mesta Świdnik, ktorý sa predstavil v rímskokatolíckom kostole Božského Srdca Ježišovho. Chór Arion spieval počas bohoslužby aj po nej a veriaci ho za jeho vystúpenia odmenili veľkým potleskom a poďakovaním.  Bohoslužby a stretnutia s chórom Arion sa zúčastnil zástupca primátora mesta Miron Mikita, vedúca odboru ŠKŠaM Viera Dercová a na tejto udalosti bol prítomný aj poslanec mestského zastupiteľstva Chrudim Roman Málek.
Na čele delegácie, ktorá prišla zo Świdnika bol Stanislaw Kubiniec – poslanec mesta a predseda komisie školstva, rodiny a sociálnych vecí a naše mesto navštívila aj Alina Kurzjewska, riaditeľka Mestského centra sociálnych služieb Jána Pawla II zo Świdnika.
Členovia zboru, ktorý vznikol v roku 1965 a vedúcim je Ryszard Kot, navštívili SNM – MUK vo Svidníku a Vojenské historické múzeum vo Svidníku. Chór prišiel do Svidníka na základe pozvania primátorom mesta Jánom Holodňákom.           JM   

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.