Aktuality / Vo Svidníku pribudol ďalší osvetlený priechod pre chodcov

Vidieť a byť videný je základným predpokladom a podmienkou bezpečného priechodu pre chodcov. V meste Svidník nám na týchto priechodoch postupne pribúdajú nové osvetlenia, ktoré poskytujú vodičom pri zníženej viditeľnosti, vo večerných a nočných hodinách lepšiu viditeľnosť priechodov pre chodcov i samotných chodcov.

Za posledné dva roky bolo v meste Svidník osvetlených deväť priechodov pre chodcov. Štyri takéto priechody sa nachádzajú na Ul. sovietskych hrdinov, ktoré boli financované z vlastných zdrojov mesta Svidník a ďalšie štyri priechody pre chodcov sú na Ul. Bardejovská, investorom ktorých bola Slovenská správa ciest, Bratislava. 

V decembri minulého roku pribudol ďalší, deviaty, osvetlený priechod pre chodcov, ktorý sa nachádza v blízkosti budovy Správy a údržby ciest PSK. Osvetlenie tohto priechodu bolo financované z dotácie ČSOB nadácie vo výške takmer 5 tis. eur.

Pri všetkých prechodoch boli použité LED svietidlá, ktoré spĺňajú požiadavky na správne osvetlenie chodcov prechádzajúcich cez cestu na vyznačených prechodoch pre chodcov. Osvetlením priechodov pre chodcov v našom meste došlo k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky, čo nás samozrejme veľmi teší. 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.