Aktuality / Už v týchto dňoch rozbiehame nové poľsko-slovenské projekty

Koncom minulého týždňa sa v kancelárii primátora konalo pracovné stretnutie so zástupcami Powiatu Rzeszow z Poľska. Hlavnou témou stretnutia boli dva schválené projekty "Kultúrne dedičstvo poľsko-slovenského pohraničia s legendami a príbehmi" a "Carpathian Art of Fashion", kde sa diskutovalo o podmienkach, detailoch a termínoch spomínaných projektov.

Realizácia projektu "Kultúrne dedičstvo poľsko-slovenského pohraničia s legendami a príbehmi" bude prebiehať v období 04/2017-12/2017 a jeho hlavným cieľom je zvýšiť povedomie mladých ľudí o kultúrnom dedičstve poľsko-slovenského pohraničia, prehĺbiť poľsko-slovenské vzťahy medzi mladými ľuďmi a zástupcami miestnych samospráv i zvýšiť znalosti o legendách a povestiach tvoriacich súčasť kultúrneho dedičstva. Cieľovou skupinou projektu sú študenti stredných škôl z mesta Svidník a Rzeszow a zástupcovia oboch samospráv.

Projekt "Carpathian Art of Fashion" sa spustil už v tomto mesiaci a jeho cieľom je propagácia mladých talentov v oblasti módy, kde sa mladé talenty môžu zúčastniť módnej návrhárskej súťaže a prezentovať svoje modely v septembri tohto roku na veľkej módnej prehliadke v poľskej Tyczyne. 

Stretnutia sa zúčastnil aj riaditeľ Strednej priemyselnej školy Svidník Pavel Olejár, ktorý má s podobnými projektami a súťažami bohaté skúsenosti. Riaditeľ SPŠ Svidník s potešením skonštatoval, že jeho študenti sa radi do tejto súťaže zapoja, čím sa im naskytne možnosť prezentovať svoje kreatívne modely aj na medzinárodnej úrovni. 

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.