Aktuality / Svidník na plátne

Slávností Rusínov - Ukrajincov Slovenska majú dlhoročnú tradíciu, ale výnimočne sa tento rok ich súčasťou stal aj výtvarný pléner "Svidník na plátne" pre profesionálnych a neprofesionálnych maliarov. Umelci a žiaci zo Základnej umeleckej školy vo Svidníku pracovali na svojich výtvoroch priamo v teréne a následne ich dotvárali niekoľko dní, aby sa návštevníci mohli kochať ich dielami v nedeľu na skanzene počas programu 64. ročníka Slávností. 

Výtvarníci mali možnosť maľovať u nás vo Svidníku od 13. do 17. júna vďaka prostriedkom z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín číslo 18-180-00056 z Ministerstva kultúry Slovenskej republiky vo výške 3 tisíc eur. Ich umenie ocenil aj primátor mesta Svidník, ktorý im poprial mnoho životnej inšpirácie a veľa krásnych miest na spoznávanie pri svojej umeleckej tvorbe. V rámci projektu bolo zakúpené technické vybavenie pre všetkých zúčastnených, ktoré sprostredkoval Mgr. Vladimír Makara zo ZUŠ, za spoluprácu mu ďakujeme.

Diela z výtvarného plénera budú od 25. júna umiestnené vo výstavej miestnosti Domu kultúry, srdečne pozývame širokú verejnosť na prehliadku. 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.