Aktuality / Svidníčan kaplán Ján navštívil Svidník z pôsobiska v Brne

Kaplán Ján Bilý je rodený Svidníčan, ktorý našiel svoj duchovný domov v českom meste Brno. Tento mladý kaplán navštívil svoje rodné mesto a bol prijatý primátorom mesta Svidník 5. apríla v kancelárii primátora.


Kaplán Ján navštevoval Základnú školu Komenského a Strednú odbornú školu vo Svidníku, odbor Colný deklarant. Jeho životná cesta sa však uberala úplne iným smerom a srdce ho ťahalo do Čiech na Teologickú fakultu v Olomovci. Po šesť ročnom štúdiu v roku 2013 sa usadil v Brne, kde pôsobí do teraz.
Kaplán Ján je duchovným gréckokatolíckej cirkvi, ktorý bol vedený k duchovnému odkazu Cyrila a Metóda a prijal birituallizmus ako šírenie duchovného posolstva pre rímskokatolíkov i greckokatolíkov. Od 1. 12. 2015 je kaplánom pri rímskokatolíckom chráme sv. Márie Magdalény v Brne.

Kaplán Ján sa zaujíma o životy svätých a rovnako má záľubu v čítaní pôvodných posolstiev v latinčine, hebrejčine i gréčtine. Jeho inšpiráciou je učenie otca Tomáša Špidlíka i Dr. Michala Špačeka, ktorý je jeho učiteľom.

Kaplán Ján Bilý na stretnutí s primátorom mesta srdečne pozdravoval všetkých Svidníčanov a odkazuje, že v modlitbách myslí saj na svoje rodné mesto.

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.