Aktuality / Súťaž Do práce na bicykli vrcholí

Celonárodná súťaž Do práce na bicykli trvá od 1. mája a končí 31. mája. Sme radi, že si primátor vo svojom nabitom pracovnom harmonograme našiel čas na príchod do práce na bicykli a hoci v obleku, ale so športovým srdcom, tak spravil dnes ráno.

Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať občanov, aby použili na dochádzanie do práce bicykel a motivovať ľudí, aby bicykel používali stále častejšie aj pri bežných denných úkonoch. V záujme plynulého a bezpečného pohybu všetkých účastníkov cestnej premávky, chodcov, vodičov a cyklistov je tohtoročná kampaň zameraná na rešpektovanie a venovanie zvýšenej pozornosti jedným z najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky – cyklistom.

Do súťaže Do práce na bicykli s environmentálnou myšlienkou sa vo Svidníku prihlásilo 8 ľudí v troch tímoch. Žijeme v malom meste, ktoré až tak nepociťuje preťaženie miestnych komunikácii, ale doba sa posúva a z roka na rok sa aj v našom meste doprava zhusťuje. Je zrejme, že pri bytových blokoch aut pribúda a tento stav nabáda k tomu, aby sme aj v našom meste mysleli stále viac ekologicky. Podporou rôznych súťaží, aktivít, šírením informácií, zlepšovaním odpadového hospodárstva a zapájaním sa do projektov ako napr. Ekopiknik chce aj vedenie mesta zvyšovať povedomie o environmentálnom prístupe k životu a veríme, že sa to bude postupne viac a viac dariť. 

Pre občanov Svidníka je to druhý ročník, čo sme mali možnosť zapojiť sa do súťaže Do práce na bicykli a boli by sme veľmi radi, ak by ďalšie roky pribúdalo stále viac cyklistov na cestách i v súťaži.

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.