Aktuality / Príprava osláv 72. výročia KDO a Dňa obetí Dukly

V stredu 10. augusta 2016 sa na OÚ Svidník konala koordinačná porada za účelom prípravy a organizačného zabezpečenia spomienkového stretnutia pri príležitosti 72. výročia Karpatsko - duklianskej operácie a pamätného dňa SR – Dňa obetí Dukly, ktorej sa zúčastnil aj primátor mesta Ing. Ján Holodňák.

Predmetom stretnutia bol program osláv 72. výročia KDO a Dňa obetí Dukly, vrámci ktorého sa diskutovalo o pozvaných účastníkoch a delegáciách, ich príhovoroch a orientačných časoch pietneho aktu kladenia vencov pri Pamätníku československých vojakov na Dukle, Soche arm. gen. Ludvíka Svobodu vo Svidníku a napokon pri Pamätníku sovietskej armády vo Svidníku. Tohto spomienkového aktu by sa mali okrem predstaviteľov mesta Svidník zúčastniť aj hlavní predstavitelia SR, delegácie z Českej republiky, Poľska, zastúpenie by mal mať aj VÚC Prešov, Veľvyslanectvo Ruskej federácie, SZPB a samozrejme široká verejnosť.

Pripomenutie ťažkých bojov na Dukle tohto roku pripadne práve na 6. október, deň ktorý sa do histórie kraja pod Duklou zapísal krvavými písmenami.

 

 

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.