Aktuality / Primátor rokoval s riaditeľom svidníckej nemocnice

Vo štvrtok, 23.3.2017 primátor mesta Ing. Ján Holodňák navštívil riaditeľa svidníckej nemocnice MUDr. Eugena Leša. V diskusii zhodnotili súčasný stav nemocnice a skonštatovali, že svidnícka nemocnica dosiahla za posledné roky veľký rozmach. Zamerali sa aj na jej budúcnosť, ohľadom ktorej sa v našom meste prednedávnom rozvírila vlna špekulácií.

Riaditeľ nemocnice MUDr. Eugen Lešo s potešením konštatoval, že Svet zdravia vo Svidníku za posledné roky investoval milióny eur do rozvoja zdravotnej starostlivosti a rovnako to bolo v prípade akútnej zdravotnej starostlivosti (nové oddelenie anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti, operačné sály, rekonštrukcia jednotlivých oddelení a pod.) ako aj do následnej zdravotnej starostlivosti (vybudovanie nového psychiatrického oddelenia pre chronických pacientov). Doplnil, že je v záujme nemocnice, aby rozsah zdravotnej starostlivosti zodpovedal požiadavkám celej spádovej oblasti a z tohto dôvodu vedenie nemocnice ako aj celej siete robí maximum, aby všetkým obyvateľom poskytli zdravotnú starostlivosť, na ktorú majú nárok. Okrem základnej zdravotnej starostlivosti sa dnes vedenie nemocnice sústredí na posilnenie už spomínanej novej psychiatrickej liečebne pre chronických pacientov ako nadregionálneho centra pre celý Prešovský samosprávny kraj, lebo projekty tohto typu podporia význam a perspektívu svidníckej nemocnice do budúcnosti.

V závere stretnutia primátor mesta ubezpečil riaditeľa svidníckej nemocnice, že zo strany mesta má nemocnica veľkú podporu, a že súčasný stav svidníckej nemocnice po odbornej stránke i stránke technickej zabezpečenosti vníma ako veľmi priaznivý a perspektívny. Primátor vyslovil želanie, aby nemocnica dlhé roky poskytovala pacientom z nášho regiónu vynikajúce služby, ktoré si naši ľudia veľmi zaslúžia.

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.