Aktuality / Primátor ocenil Petra Baku

 

Vo štvrtok 15. augusta 2013 prijal primátor mesta Ján Holodňák Petra Baku pri príležitosti životného jubilea. Oslávencovi primátor zaželal hlavne veľa zdravia, mnoho šťastia a rodinnú pohodu na zaslúženom odpočinku. Jubilantovi sa poďakoval za je prácu a prínos pre mesto Svidník a odovzdal mu Cenu primátora pri príležitosti životného jubilea za rozvoj Svidníka, malý darček a kyticu kvetov. Petrovi Bakovi blahoželal aj zástupca primátora Miron Mikita.
Peter Baka pochádza z Rakovčíka, kde chodil aj do školy. Po ukončení vojenskej služby ostal pracovať v Čechách na výstavbe elektrárne Tisová, potom v Ostrave, staval aj vysoké pece a valcovňu vo VSŽ. Po príchode do Svidníka pracoval v Pozemných stavbách Bardejov a podieľal sa na stavbách ako Vojenské historické múzeum, Nemocnica arm. gen. L. Svobodu, úrad práce a množstve bytoviek a stavieb vo Svidníku.
Bol dvadsať rokov poslancom mestského zastupiteľstva vo Svidníku od r. 1972 do r. 1992. Má dvoch synov a jeho záľubou aj v pokročilom veku je záhradka.              J. Mihalík

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.