Aktuality / Prijatie petície na mestskom úrade

Občania Mierovej ulice na úseku, ktorý je novovybudovaný žiadajú primátora mesta o riešenie situácie na prístupovej ceste k svojim domom. Táto prístupová cesta je v stavebnom profile a obyvatelia domov by chceli, aby bola cesta čo najskôr skolaudovaná a odovzdaná do užívania s povrchovým asfaltom.

Na stretnutí 4. mája s primátorom mesta Svidník poslanec a zároveň obyvateľ Mierovej ulice Peter Breznoščák predložil petíciu s 20 podpismi a vyjadril spoločnú požiadavku občanov. Primátor mesta Svidník túto petíciu prijal a potvrdil záujem situáciu riešiť. V najbližších týždňoch by malo byť na ulici vybudovaných 14 domov a ťažké mechanizmy by mohli prípadnú novú cestu poškodiť. Preto sa bude urýchlene žiadať zhotoviteľa stavby o zahájenie a následne dobudovanie domov, aby bola ulica čo najskôr dokončená.

Zástupca občanov, pán Breznoščák sa zároveň zaujímal o možnosť obmedzenia letovej prevádzky Aeroklubu Svidník v čase od 12:00 do 15:30 v nedeľu. Tejto požiadavke bolo po komunikácii so zástupcom Aeroklubu vyhovené a občania už nebudú v čase nedeľňajšieho oddychu rušení hlukom z letiska.

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.