Aktuality / Park gen. L. Svobodu je dnešným dňom odovzdaný do rúk zhotoviteľa stavby

Podpísaním zmluvy 4.5.2018 medzi primátorom mesta Svidník Jánom Holodňákom a majiteľom spoločnosti GAS - MG, spol. s r.o. Michalom Gondekom sa spečatila revitalizácia parku gen. Svobodu. Realizácia projektu v dohľadnej dobe zavŕši rekonštrukciu pešej zóny, ktorej je park III. časťou. Dnešným dňom, 9.5.2018 bola stavba odovzdaná zhotoviteľovi, ktorý začína pracovať na rekonštrukcií parku.

Pri odovzdávaní stavby boli prítomní primátor mesta Ján Holodňák, vedúci odboru výstavby Ľubo Čepan, zhotoviteľ Michal Gondek, stavebný dozor Vincent Káll a zástupca agentúry PSK Matúš Goč. 

Účelom tohto projektu je vytvorenie kultúrno-oddychového priestoru pre návštevníkov a obyvateľov mesta Svidník, vrátane propagácie prírodného bohatstva a kultúrneho dedičstva. Park bude prestavaný a doplnený o nové zelené plochy, kde sa vysadia nízke porasty kvitnúcich, stálozelených i ihličnatých kríkov a trvalkové záhony. Osadené v parku budú nové lavičky, odpadkové koše a stojany na bicykle. Čaro parku dodajú aj nové svietidlá, vrátanie nesvietenia sochy gen. L. Svobodu. Nebudú chýbať ani informačné tabule, ktoré poskytnú občanom i návštevníkom mesta informácie o samotnom projekte, histórii mesta Svidník a Jaroslaw a osobnosti L. Svobodu.

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.