Aktuality / Otvorenie street workout ihriska

Street woukoutové ihrisko predstavuje konštrukciu tyčí, preliezok a bradiel, na ktorých sa cvičia cviky s vlastným telom. Tento spôsob cvičenia vznikol v New Yourku v chudobnejších štvrtiach, kde mladí chlapci nemali možnosť zaplatiť si fitness. Šport sa stával čím ďalej tým viac populárnym a rozširoval sa do celého sveta, teraz si aj my vo Svidníku môžeme povedať, že sme svetoví. 

Ihrisko slávnostne otvoril Michal Goriščák (Most-Hid), primátor mesta Svidník a poslanec PSK Peter Krajňák. Na otvorení predviedli ľahšie i ťažšie cviky nadšenci tohto športu z Košíc Street Workout Brothers, ktorí vyhecovali žiakov k súťaženiu. Deti sa už nevedeli dočkať, kedy si budú môcť sami vyskúšať cvičenie a svojim nadšením povzbudili k predvedeným cvikom aj učiteľov Cahajlu,Klimik, Genco. Cvičenie si vyskúšali v exibícii aj Goriščák s Krajňákom a nenechal sa zahanbiť ani primátor mesta Holodňák. 

V meste sa podarilo za posledné obdobie postaviť niekoľko ihrísk pre väčšie i menšie deti a môžeme sa tešiť, že aj doplňovaním športovísk sa život vo Svidníku bude stále skvalitňovať. 

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.