Aktuality / Otvorenie psychiatrickej liečebne vo Svidníku

V utorok, 24. maja 2016 sa konalo oficiálne otvorenie prvej psychiatrickej liečebne pre chronických pacientov v Prešovskom kraji, ktorá sa nachádza vo Svidníku. 

Otvorenia liečebne sa zúčastnil Ľubomír Lopatka, generálny riaditeľ Sveta zdravia, Radoslav Cuha, podpredseda PSK, nový primár zariadenia Miloš Burič a primátor mesta Svidník Ján Holodňák, ktorý poprial zariadeniu spokojných klientov a príjemné pracovné prostredie. 

Nové pracovisko vyniká liečivým prostredím a jeho cielom je vrátiť chronických pacientov s psychiatrickými chorobami do aktívneho života. Práve liečebňa pre chronických pacientov v Prešovskom kraji doteraz dlhodobo chýbala a k dispozícii boli iba akútne lôžka v Prešove alebo Bardejove. Pri ochoreniach, ktoré sa vyznačujú recidívou a vyžadujú si dlhodobejšiu zdravotnú starostlivosť, je nevyhnutný odlišný prístup. Nová psychiatrická liečebňa začína svoju činnosť v krásnych zrekonštruovaných priestoroch (37 lôžok). Jej veľkou výhodou je zázemie všeobecnej nemocnice. Pacienti zatiaľ na oddelení nie sú. Celkové investičné naklady presiahli 400 000 eur.

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.