Aktuality / Novoročná zabíjačka na skanzene

Tradičnou zabíjačkou v sobotu 14. januára ľudia vo svidníckom skanzene oslávili podľa juliánskeho kalendára Nový rok. V čarokrásnom prostredí zasneženého skanzenu mohli návštevníci tohto podujatia vidieť výrobu zabíjačkových špecialít, spojenú s ochutnávkou. Ponúkala sa tradičná zabíjačková polievka, škvarky, klobásy, jaternice (hurky), tlačenka i bravčové výpečky s kyslou kapustou. Skanzenom sa ozývali rusínske i ukrajinské piesne, ktoré dotvárali atmosféru novoročnej zabíjačky.

Tí najmenší mali možnosť zažiť veselé okamžiky s historickým šašom Fjodorom, ktorý ich zabával a učil žonglovať. Keďže nás táto zima obdarila veľkou snehovou nádielkou, nechýbala ani sánkovačka a stavanie snehuliakov.

Organizátori - Múzeum ukrajinskej kultúry vo Svidníku, OZ Chránime kraj pod Duklou, ARTGARDENIA Košice, okresná organizácia SNS vo Svidníku, Centrum voľného času Svidníku a mesto Svidník sa tešili veľkej účasti a výbornej atmosfére. Veríme, že si všetci z tejto novoročnej akcie odniesli krásne spomienky i nezabudnuteľné momenty, a takáto zabíjačka bude každoročnou tradíciou v našom meste.

 

   

   

   

   

   

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.