Aktuality / Návšteva chrudimských turistov a Volýnskych Čechov v meste Svidník

V prvej polovici septembra mesto Svidník navštívili záujemcovia z radov chrudimských občanov, ktorí túžili spoznať krásy svojho partnerského mesta a regiónu pod Duklou. Chrudimská beseda v spolupráci s mestom Svidník pripravila bohatý program, kde počas troch dní chrudimskí turisti navštívili najzaujímavejšie miesta nášho mesta, Pamätník Česko-Slovenského armádneho zboru na Dukle, drevené kostoly v okolí, skanzen v Zyndranowej a taktiež využili možnosť osviežiť sa a zrelaxovať vo vodnom svete - Aquaruthenia. V nedeľu 11. septembra sa pár šikovných členov zájazdu zúčastnilo súťaže vo varení pirohov "PIROHY 2016" na skanzene, z ktorej si odniesli prvé miesto. Chrudimskí turisti sa stretli aj s primátorom mesta Svidník Jánom Holodňákom, ktorý ich osobne pozdravil a prijal vo svojej kancelárii.

V tomto čase Svidník navštívila aj skupina Volynských Čechov, na čele s pravnukom arm. gen. Ludvíka Svobodu Mirkom Klusákom, ktorí takto každoročne putujú po miestach priamych bojov počas KDO, aby si pripomenuli smutnú históriu ťažkých bojov v našom regióne.

Všetkým českým turistom sa pobyt v našom meste veľmi páčil, ocenili srdečné prijatie a priateľskosť našich ľudí a my už len veríme, že si zo Svidníka odniesli len tie najkrajšie spomienky.  

 

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.