Aktuality / Futbalisti 1. FK Svidník v Ruskom Keresture

Začiatkom augusta sa futbalisti 1.FK Svidník zúčastnili medzinárodného futbalového turnaja v srbskom meste Rusky Kerestur. Prijali pozvanie domáceho futbalového družstva FK Rusin, ktoré sa pred dvomi rokmi zúčastnilo na oslavách 90. výročia futbalu vo Svidníku.

Na tomto turnaji zápasili štyri futbalové družstvá a naši futbalisti sa umiestnili na krásnom druhom mieste. V súboji s domácim FK RUSIN Rusky Kerestur dvakrát skóroval Marek Matkobiš, zápas skončil výsledkom 2:0 a vo finále sa naši futbalisti stretli s FK ISKRA Kocur, kde po prehre 3:1 (gól - Marek Matkobiš) obsadili na tomto turnaji celkové 2. miesto.
Spolu s dobrým výsledkom nás veľmi teší aj to, že svidnícki futbalisti sa do Ruskeho Kerestura vrátili po takmer pol storočí a tak nadviazali na krásnu históriu, ktorú začali naši otcovia. Koncom 60-tych a začiatkom 70-tych rokov sa svidnícki a keresturski futbalisti začali stretávať, vznikli pevné rodinné priateľstvá a pamätníci na to dodnes spomínajú, čoho boli svedkami v Ruskom Keresture aj naši futbalisti.

V Ruskom Keresture žijú Rusíni, veľmi dobrí, pohostinní a pracovití ľudia, ktorí prišli do Vojvodiny zo Slovenska pred 250 rokmi. Naši futbalisti mohli osobne zažiť ten pocit srdečného prijatia i silných priateľských väzieb, a zároveň spoznať aj históriu Ruského Keresturu. Počas pobytu navštívili gréckokatolícku katedrálu, pútnické miesto Vodica, kde sa zjavila Panna Mária, ale aj kúpalisko v neďalekej Kule.

V minulom roku boli v Ruskom Keresture volejbalisti, tohto roku futbalisti, a veľmi radi by sme, či už prostredníctvom športu alebo kultúry, naše veľmi dobré vzťahy naďalej udržiavali.

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.