Aktuality / Farnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho vo Svidníku privítala pátrov Redemptoristov z Podolínca.

V meste Svidník sa počas minulého týždňa konali SVÄTÉ MISIE (duchovné cvičenia pre celú farnosť), ktoré sa k nám vrátili po 12 rokoch. Farnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho vo Svidníku privítala pátrov Redemptoristov z Podolínca, ktorí misie vedli. Ústrednou postavou je páter Michal Zamkovský osobnosť cirkevného sveta, ktorý je jedným z mimoriadnych misionárov milosrdenstva, ktorým dal mandát sám pápež František.
Pri príležitosti Svätých misií v meste Svidník prijal 18. apríla primátor mesta Svidník Ján Holodňák otca Petra Marčáka, pátra Michala Zamkovského a pátra Martina Macka v kancelárii primátora. Počas rozhovoru vyzdvihol primátor mesta Svidník výnimočnú a veľmi dobrú spoluprácu so všetkými cirkvami v meste a záujem o dlhodobú spoluprácu mesta a cirkvi.
Zaujímavosťou zo života pátra Zamkovského je, že na Popolcovú stredu počas svätej omše v Bazilike sv. Petra pápež František vyslal do sveta viac ako tisíc misionárov milosrdenstva. Medzi 1142 kňazmi z piatich kontinentov je aj náš páter z Podolínca.
Primátor Holodňák oboznámil hostí s históriou mesta, so súčasným vývojom mesta a plánmi do budúcna. Duchovní otcovia dostali na pamiatku knihu o meste Svidník.

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.