Aktuality / Cena primátora pre Annu Mikitovú a Stanislava Cehelského

Pondelok, 8. január bol výnimočný pre pani Annu Mikitovú a pre rodinu Stanislava Cehelského. Primátor mesta Svidník týmto dvom občanom mesta udelil Cenu primátora za prínos pre rozvoj mesta Svidník.

Pani Anna Mikitová bola dlhoročnou pracovníčkou Mestského úradu vo Svidníku. Jej práca pre samosprávu začala v roku 1969 za pôsobenia predsedu MsNV Jozefa Kostíka a do dôchodku odchádzala v roku 1992. V súčasnosti je vo veku krásnych 80. rokov jednou z najstarších žijúcich pracovníkov miestnej samosprávy vo Svidníku. Je mamou syna Mirona a dcéry Tatiany. Pani Anne blahoželal primátor Svidníka Ján Holodňák, riaditeľ kancelárie primátora Vladimír Šandala a bývalí kolegovia vedúci odboru VVS Pavel Gojdič a Ján Štefanišin. 

 

Cena primátora bola udelená "in memoriam" Stanislavovi Cehelskému za prínos pre rozvoj mesta Svidník a cenu prišli prevziať dcéra Miriam a syn Stanislav.

Stanislav Cehelský bol zakladateľ súkromnej rodinnej likérky a ovocného liehovaru VANAPO, s.r.o., ktorá má v našom meste úspešnú už 25 ročnú históriu. Pán Cehelský svoju predstavu a víziu o kvalitnom produkte vyrábanom tradičným spôsobom mal už dlhú dobu. Často hovorieval: „Vyrábajme poctivý slovenský alkohol, veď nám ho naša príroda sama ponúka!”

Jeho deti a zať sa plne venujú spoločnosti, ktorú ich otec vybudoval a ďalej rozvíjajú toto podnikanie. Primátor mesta Svidník Ján Holodňák pri odovzdávaní Ceny primátora ocenil výbornú povahu pána Cehelského, výnimočnú ľudskosť a húževnatosť, s ktorou dokázal vybudovať úspešnú firmu a tá doteraz šíri dobré meno mesta Svidník v podnikateľskom sektore.

K blahoželaniu sa pripojili aj riaditeľ kancelárie primátora Vladimír Šandala a vedúca odboru SZPČaO Marta Jacková.


Stanislav Cehelský 1951-2017

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.