Aktuality / 90. výročie založenia KST Beskyd Svidník a 54. stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska na Čiernej hore

27. máj sa niesol v našom meste nielen vo festivalovom duchu ale aj v duchu turistiky. KST Beskyd Svidník oslávil 90. výročie svojho založenia a zároveň sa Čierna hora stala dejiskom 54. stretnutia čitateľov časopisu Krásy Slovenska. Išlo o veľké turistické podujatie, na ktorom sa zúčastnilo viac ako tisíc turistov z rôznych kútov Slovenska, Poľska, Česka a Srbska. Na Čiernu horu vystúpil aj primátor Svidníka Ján Holodňák, ktorý sám je inštruktorom turistiky a v KST Beskyd Svidník zastáva post tajomníka. Spolu s ďalšími osobnosťami turistiky sa k turistom prihovoril, privítal ich a vyjadril potešenie, že turistika má v našom meste širokú základňu pod skvelým vedením Michala Hajduka. O výstup na Čiernu horu prejavili záujem aj členovia srbskej delegácie, ktorí sa zúčastnili Rusínskeho festivalu. Táto akcia sa im veľmi páčila a vďaka krásnemu, slnečnému počasiu prežili nezabudnuteľné chvíle v obklopení našej prírody.

Zástupcovia Klubu slovenských turistov a vedenie časopisu Krásy Slovenska, Daniel Kollár s manželkou navštívili aj kanceláriu primátora, kde diskutovali o možnostiach turistiky v našom regióne i jej možnej propagácii v spomínanom turistickom časopise.

   

   

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.