Aktuality / 24. ročník medzinárodnej súťaže hasičských družstiev „O pohár primátora mesta Svidník“

V nedeľu 6. augusta 2017 sa konal už 24. ročník medzinárodnej súťaže hasičských družstiev „O pohár primátora mesta Svidník“. Na ihrisku pri ZŠ 8. mája sa zišlo jedenásť mužských a tri ženské súťažné družstvá dobrovoľných hasičských zborov. Zavítali k nám dobrovoľní hasiči z Prešova, Kukovej, Radomy, Bukoviec, Rožkovan, Nižného Mirošova, Giraltoviec, Olšaviec, Lužan pri Topli, Zboja a poľskej obce Pustyny. Súťažilo sa v požiarnom útoku v kategórii žien a mužov, pričom mužská kategória bola rozdelená podľa kubatúry hasičskej striekačky do 1220 cm3 a nad 1220 cm3. Na podanie najlepšieho výkonu mali družstvá dva pokusy a do výsledkov sa započítaval pokus s lepším časom. Víťazom v kategórii nad 1220 cm3 s časom 15,86 s. sa stali Giraltovce, druhé miesto si odniesla Kuková a na treťom mieste skončil Nižný Mirošov. V kategórii do 1220 cm3 sa na prvom mieste s časom 21,55 s. umiestnilo domáce družstvo Svidník „B“, druhú priečku obsadili Bukovce a tretie miesto si odniesol Prešov. V tomto ročníku si zasúťažili aj zástupkyne nežnejšieho pohlavia, prvenstvo s časom 19,94 s. si zaslúžene odniesli mladé hasičky z Kukovej, druhé skončili Rožkovany a tretie miesto obsadili dobrovoľné hasičky zo Zboja.
Víťazné poháre a diplomy im odovzdal primátor mesta Svidník Ján Holodňák, poslankyňa mestského zastupiteľstva Nadežda Fedorková a predseda ÚzV DPO SR Svidník/Stropkov Jozef Mašlej.
Slnečné počasie prilákalo na ihrisko množstvo divákov, tí si priateľské zápolenie a zdravú rivalitu medzi súťažnými družstvami naplno užili, a zároveň skandovaním i potleskom ich vo výkone podporili.

   

   

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.