Aktuality / 1. ročník medzinárodného futbalového turnaja "Memoriál Vasiľa Biroša"

V sobotu, 22. októbra 2016 sa v športovej hale vo Svidníku konal 1. ročník medzinárodného futbalového turnaja "Memoriál Vasiľa Biroša", ktorého sa zúčastnili futbalové mužstvá v kategórii U-10 a U-11 z poľského mesta Krosno a Jaroslaw, ukrajinského Veľký Berezny a mužstvo domáceho Svidníka. Organizátormi tohto športového podujatia boli 1. FK Svidník, Mesto Svidník a CVČ Svidník. Tejto športovej akcie sa zúčastnil aj primátor mesta Svidník Ján Holodňák, prezident 1. FK Svidník Adrián Labun, riaditeľ CVČ Jozef Dirga, zástupca Veľkého Berezneho Jaroslav Šukaľ. 

Sme veľmi radi, že pozvanie prijali aj najbližší príbuzní Vasiľa Biroša a to jeho dcéry Božena Loziňáková, Marta Poperníková a nevesta Tatiana Birošová, ktoré veľmi ocenili myšlienku usporiadania takého športového podujatia v mene ich otca. V úvodnom príhovore bolo predstavené dielo a život Vasiľa Biroša, počas ktorého značnou mierou prispel k rozvoju svidníckeho futbalu.

Ing. Vasiľ Biroš vo svojom voľnom čase veľa úsilia venoval rozvoju telovýchovy a športu v meste Svidník, predovšetkým futbalu. Vo futbalovom výbore TJ OZKN pôsobil ako podpredseda v 70-tych rokoch, ktoré boli pre svidnícky futbal jedny z najúspešnejších. V sezóne 1972/73 svidnícki futbalisti postúpili do divízie a v sezóne 1975/76 do Slovenskej národnej ligy, čím dosiahli historický úspech svidníckeho futbalu. Vo futbalovom klube pán Vasiľ Biroš vytváral lepšie ekonomické a materiálne podmienky a počas jeho pôsobenia vo futbalovom výbore sa zlepšila aj práca s mládežou v našom meste.

Vystúpenie mažoretiek zo Svitanu v úvode turnaja potešilo všetkých v športovej hale a pristúpilo sa k samotným zápasom. V rámci športového zápolenia sa na tomto turnaji odohralo 12 vzájomných zápasov medzi futbalovými mužstvami v kategórii U-10 a U-11. Výsledky turnaja vyhodnotil a vyhlásil riaditeľ turnaja Pavol Piršč a krásne trofeje i medajly pre nádejných budúcich futbalistov odovzdával primátor mesta Ján Holodňák, prezident 1.FK Svidník Adrián Labun, zástupca Veľkého Berezneho Jaroslav Šukaľ a najbližší príbuzní pána Vasiľa Biroša.

 Celkové umiestnenie žiackych futbalových mužstiev U-10 a U-11

1. FC favorit, Veľký Berezny

2. JKS Jaroslaw, Jaroslaw

3. Krosnienska akademia pilkarska Bardomed, Krosno

4. 1. FK Svidník, Svidník

Veríme, že táto úspešná športová akcia bude každoročnou tradíciou, prostredníctvom ktorej budú mať talentovaní mladí futbalisti príležitosť získavať nielen hráčske skúsenosti, ale aj nové priateľstvá. 

   

   

 

 

 

2008 © Mesto SVIDNÍKrealizácia © GRAND STUDIO, s.r.o.